Havregrynsgrötsbröd!

Ibland får man sig ett ryck alltså,
typ som idag!
Skulle träffat min lilla Sara, men hon bangade för hon har typ miljoner grejjer att packa innan hon drar igen.
Vilket jag mycket väl förstår, men det är himla tråååååååkigt. Klart jag vill träffa min lilla "Par i dam" så mycket som möjligt innan hon beger sig ut i djungeln! Illa illa illa...
Men men, det ger mig ju tillfälle och tid att göra något vettigt, som tex BAKA!
Idag blir det "havegrynsgrötsbröd" Skall vara en hit enligt mor min! =)
Och henne litar jag på i alla lägen. Eller i de flesta lägen! Förutom när hon har en annan åsikt än jag, då litar jag mest på mig själv!
Anyhow this is it;

Havegrynsgrötsbröd
3 dl Havgregryn
6 dl Vatten
lite salt

4 dl Vatten
50 gr Smör
2 msk mörk Sirap
1 msk Kummin
50 gr Jäst
ca 2 liter Vetemjöl

Koka en gröt på gryn vatten o salt. Häll sedan över i en degskål.
Blanda i kallt vatten, smör, sirap o kryddor.
Rör om o låt svalna till 37 grader.
Smula sedan ner jästen o rör runt tills den löst sig,
tillsätt sedan nästan allt mjöl (spara lite till utbakningen!!) o knåda så det blir en deg.
Låt degen jäsa i en halvtimme ungefär.

Knåda degen o bred eller tryck ut den i en djup plåt.
Dela den i rutor som är 10*10 cm stora med en gaffel.
Låt degen jäsa en halvtimme till.
Sätt ugnen på 200 grader

Pensla brödet med vatten o grädda i nedre delen av ugnen ca 30-40 minuter tills det fått fin färg.
Låt svalna på galler under en duk.


Tjing!  Blir himla smarrigt med lite ost o citronmarmelad!
Eller varför inte med rödbetssallad o Mamma Scans köttbullar!
Det är nog nästan bättre!

Adiós Flamingo!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback