Råttan..


Tjenna, jag är ju född i råttans år o tänkte det är dags
att göra lite research då va..
Vi gick ju ändå in på råttans år den 7 feb iår.. =)


Anyhow fick precis veta att jag är en träråtta
eftersom jag är född mellan 2/2 -84 och 19/2 -85
så är du det med så grattis, du är en träråtta =)

Grundläggande egenskaper

Råttor som kvicktänkta, sociala, känslomässigt intelligenta och ytterligt sällskapliga.
Råttans naturliga charm och uppförande gör att de anses vara tilltalande som vänner för nästan alla, men råttan är selektiv när det gäller att välja sina vänner och har bara några få som hon litar på. De förefaller på ytan vara lugna och samlade men är under skinnet osäkra och nervösa. Därför tenderar de att vara både charmerande och aggressiva.
Råttor är definitivt smarta. Med alla dessa människor runt sig ser råttan till att det händer något. Råttan kan sätta dem i arbete med vad som helst. Råttor vet hur man döljer sina egna hemligheter men har en förkärlek för att försöka lista ut andras hemligheter för att försöka vinna något på det. De har lätt för att ställa in sig för de yttre omständigheterna. De anpassar sig väl.
De anses vara mycket vältaliga och talangfulla inom diverse områden, men saker i deras närhet sker ofta för fort och med liten eftertanke. De sätter ofta allting på spel i livet, både i kärlekslivet och i finansiella delar av tillvaron. En stor passion hos Råttor är att alltid få veta varför, när och på vilket vis allting fungerar. Råttan är som mest charmerande och optimistisk strax före midnatt i väntan på den nya dagen.

Råttors svaghet är ofta direkt beroende av deras stora nyfikenhet och vilja att utforska allt omkring sig. Deras äventyrlighet leder ofta till snabba affärer och stora risker. De är i sitt esse när det är kris och är stora problemlösare. Deras intuition är stor och de är alltid öppna för nya möjligheter. De har ett inbyggt varningssystem så att de inte skall hamna i svårigheter. De brukar kunna se om det är för riskabelt för dem.

Bakom leendena och charmen kan råttan vara obstinat och kontrollerande, och vill ha det på sitt sätt till varje pris. De har kontroll över sina känslor, och använder det som ett medel för att manipulera andra, både mentalt och känslomässigt. Råttor är mästare på tankelekar och kan bli farliga, beräknande och grymma om det behövs. Med häftigt temperament och aggresivitet kan de utan tvekan hämnas på de som skadat dem.
De är rättvisa, och förväntar sig att andra behandlar dem på samma sätt, och kan bli mycket kränkta om de upplever att de blivit lurade eller att deras förtroende utnyttjats. Ibland sätter de upp sina mål för högt, oavsett om det gäller relationer eller karriär.

En Råtta anses samtidigt vara en obotligt romantisk varelse som aldrig kunde hålla sig till samma partner livet ut, utan ofta hade affärer utanför äktenskapet.
Ofta leder Råttors snabba livsstil till att de är rädda för att förlora vänner, kärlekspartners eller pengar, och de kan därför uppfattas som oseriösa. De är aldrig utan beundrare då de har en dragningskraft. De har en ljus och glad personlighet och detta skapar en stor bekantskapskrets. De älskar fester och andra sammankomster med många personer. De tycker om exklusiva klubbar och föreningar där de kan umgås med likasinnade.
De är extroverta och bryr sig om andra. Råttor tar god hand om sina nära och kära. Råttor har stor respekt för sina föräldrar och för över detta på sina barn. De älskar sitt hem. Familjelivet är väldigt viktigt för dem.


Mindre bra egenskaper

Girig, beräknande, arbetsnarkoman

Råttan är jämnmodig men kan explodera om provokationer pågår för länge. Råttor är ofta självupptagna och behåller sina tankar och känslor för sig själva. Råttan är en riktig arbetsmyra som är full av idéer men som saknar tålamodet att förverkliga dem.

Bästa partner
oxe, drake, apa och tiger

Sämre partner
häst, tupp och get

Då är ju frågan vilka dessa partners är... återkommer med info om det =) Oxar är de som är födda året efter oss i en 12årscykel, tigern 2 år efter, draken 4 år efter och apan 8 år efter. Medan hästen är född 6 år efter, Tuppen 9 år efter och geten 7 år efter... Sedan är det ju en jäkla varierande cykel med... så det gällerju innnan också såklart men jag orkar fan inte räkna ut allt =)

Kommentarer
Postat av: Träsk

Jag är en Gris. De är söta.

Designen blev ruskigt emo nu. Deprimerande. :/

2008-02-23 @ 16:41:38
Postat av: Anna*

Jag tyckte det blev rätt läckert.... Har ju inte haft svart nån gång.... Har iofs gjort en ljusröd o en blå som jag kanske byter till om en vecka eller så =) Jag väntar på våren!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback