Kladdkaka med vit choklad
Ingredienser
150 g vit choklad
150 g smör
2 dl socker
1 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
3 ägg
Glasyren:
2 dl creme fraiche
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
150 g smör
2 dl socker
1 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
3 ägg
Glasyren:
2 dl creme fraiche
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en form,
Smält choklad och smör i en skål över vattenbad. Låt svalna lite.
Blanda de torra ingredienserna och rör ihop med choklade och smöret.
Tillsätt ägg och rör om till en slät smet.
Häll smeten i formen.
Grädda mitt i ugnen i ca 30 min. Låt svalna.
Blanda ihop creme fraiche, florsocker och vaniljsocker.
Bred den över kakan.
Smörj en form,
Smält choklad och smör i en skål över vattenbad. Låt svalna lite.
Blanda de torra ingredienserna och rör ihop med choklade och smöret.
Tillsätt ägg och rör om till en slät smet.
Häll smeten i formen.
Grädda mitt i ugnen i ca 30 min. Låt svalna.
Blanda ihop creme fraiche, florsocker och vaniljsocker.
Bred den över kakan.
Kommentarer
Trackback