Problem på jobbet!

Yo,
jag blir galen, och då menar jag insane in the brain!

Min praktikplats är under all kritik emellanåt. Idag var en "kollega" på ett läkarbesök, det skulle ta max en timme. No problems, hon var ju ändå sen.... Saken är den att besöket var klockan 8 på morgonen och människan dök upp på jobbet vid halv 12 och undrade: Men varför har ni inte dukat?! Ehm.... VI har vart ute på gården sen kvart över 9, vi trodde du skulle komma tillbaka för ett j-a tag sen, och göra ditt jobb. Vilket bland annat innebär att DU idag när du är sen, på fler än ett sätt uppenbarligen, skall duka. Helt oförstående!

Sedan har jag inte kunnat få någon rast eftersom det till råga på allt vart så att "min" avdelning skall passa de andras barn när de har planering. Inga problem egentligen, men det kanske behövs fler än 2 par ögon för att kunna hålla koll på alla barnen. Alltså uppskjuten rast, också pga att hon inte var på plats.

Sedan efter lunch klagar hon på huvudvärk för att barnen pratar för högt vid hennes bord. Okej det går inte att du kanske ber dem tala lite tystare då? Eller nej? Så detta huvudvärksproblem går istället ut över oss allihop.

Jag har äntligen kommit på mitt problem med min praktikplats, och det är denna strålande människa jag talar om.

Hon skulle sedan gå ut på gården. Jag var på andra änden av gården och rullade snöbollar med barnen till en stoooor igloo, eftersom det snöat riktig kramsnö nu idag. Men det är tydligen väldigt viktigt så jag går till henne för att se vad det är hon vill. Då påstod hon att jag hade tagit hennes termobyxor så att hon inte kunde gå ut. "Ursäkta mig men jag har faktiskt egna termobyxor så nej det är inte dina!" Då ber hon mig kolla för säkerhetsskull! Alltså jag blir tokig, mina har hängslen till att börja med. Och sedan står det INTE förskolans namn på dem. Men spelar ju tydligen ingen roll. I vilket fall kom hon inte ut för hon hade inga byxor. Men jag och min handledare slutade ju, så vi var ju tvugna att gå i vilket fall. Hon får själv välja om hon skall stå i fönstret och vara delaktig i leken eller vad hon nu väljer. Jag ger upp. Den här människan bör byta arbete! Gärna där hon inte behöver umgås med människor!


Lära mig spela Gitarr... That´s my new goal!

Vet du vad föresten...?

Jag ska lära mig att spela gitarr!
Hade ju en sån klass i skolan, inte för att jag lärde mig så himla mycket... Men jag MÅSTE dra igång med plinkandet alltså.. "lära känna min gura". Sen kanske det är jag som sitter på stranden och spelar gitarr vid brasan? Vad tror du om det scenariot my love?!

Att en ny tunika kan ge så mycket glädje...

Hej howdy ho...
Det var tydligen lite snökaos i helgen, så det kan gå!
Jag vet inte om ni märkt av det? Annars är ett tips: Titta ut!

Planen igår var ju att åka till Köpenhamn o hämta min kära syster som kom hem från Gran Canaria... Men icke, det snöade lite så mamma o pappa åkte ner själva. DAgen i Köpenhamn blev till några timmar, äta och vända tillbaka hem till Götet. Kändes tråkigt faktiskt när jag sett fram emot att komma bort en liten sväng, umgås med päronen och överaska Tina! Men men.. Shit happens... Shit = Snö!

Men det blev istället till att tvätta kläder och diska och städa lägenheten. Så jagvet inte, det kanske lönade sig lite att stanna hemma. Även om det inte var lika roligt!

På tal om roligt, jag var faktiskt ute och shoppade lite, vår "snålmånad" till trots! Jag har gått så mycket mer plus än vad jag trodde så jag unnade mig två nya tunikor faktiskt. Var inne på Indiska för ngn vecka sen och såg en skön grön tunika. Köpte den dock inte då utan kollade bara in pris och plats. Gick däremot in på Indiska i fredags och kollade och såg "20 % rea på alla tunikor". Jackpot!? Men icke sa nicke, min sköna gröna tunika var slut! Inte en endaste kvar! Illa! Snacka om att jag blev besviken! Så jag tänkte ok, jag får la kika efter ngt annat då. Så jag gick runt i lite affärer där i nordstan, och kom sen på snilleblixten; Det finns ju en Indiska till, på Kungsgatan! Sagt och gjort, jag hoppade på försata vagn och begav mig dit i snöstormen! Och tro att min tunika fanns där. Den fanns även i lila, och Love tyckte den lila var fin med, så jag provade den också. Han var alltså med första gången.... Sen köpte jag dom! Nu ska väl någon viktigpetter säga att "du sparade ju ingenting bara för att det var rea, eftersom du faktiskt köpte för mer än vad du tänkt!" Men du vet la inte vad jag tänkt köpa, eh? ;) Och skitsamma jag är nöjd med köpen... Nu måste jag bara skaffa mig lite snygga lår så att jag kan med att springa halvnaken i sommar!

Men vilken lycka. För övrigt tror jag att jag köper grönt för att jag längtar efter våren! Vad tror du om den terorin?!


Funderar på att bjuda mina päron på middag när vi flyttar, kanske även Patriks sådana. Fast inte samtidigt, för vi har inte så stort bord att alla får plats!

Nu ska jag göra lite armhävningar eller ngt, så att jag får biffa till mina slappa överarmar! Pöss min älskling jag älskar dig!

Life is life!

Life is life...

Fick veta igår att halva bytet är klart... Vi har blivit godkända som nya hyresgäster... Nu är frågan ifall flickan blir godkänd som hyresgäst här. Isåfall blir det flytt om en vecka!! =) Tänk va, har längtat precis hur länge som helst efter besked, så kanske vi får det denna veckan... Allt det jag oroade mig för för ett par månader sen börjar sakta med säkert lösa sig....
Klara lau 2 - check
Börja lau 3 - check
Fundera ut ex.jobbet - check
Göra sista praktiken - håller på
Få ny lägenhet - väntar på svar
Skaffa jobb - har iallafall ansökt om det

Så med lite tur trillar de sista pusselbitarna ihop med =) Det hade vart så jäkla mycket kärlek!

Det värsta är som sagt att jag redan flyttat in i lägenheten och börjat möblera den. smart Anna, smart att flytta in i en lya som inte är din! Det enda jag inte gillar med den är väl det halvnajsiga badrummet.. Våttapet, med skönt duffusa fyrkanter utplacerade på random.... LOVE! men men, det kanske går att måla, och lägga in hmm "balkonggolv". Det har jag stora och långt framskridande planer på. Sovrummet vill jag måla i lila, och  vardagsrummet med eller så behåller jag det vitt.. eller vi menar jag såklart. Fast det blir väl i realiteten jag som både målar och bestämmer färg och patrik säger; åh vad fint det blir =)

Sedan har jag käkat den här "Half baked" från ben &jerrys. jag tror det är min nya favorit brevid "cookie dough", så himla smaskig! Mums! Suttit och ätit det och vindruvor den senaste halvtimmen...  men jag tror glassen vinner. den är kall och god och mättande och himla delicious!

Livet är faktiskt ganska bra, även om jag för tillfället är sjukt trött. försöker dock göra det bästa av situationen med den evinnerliga snön genom att promenera lite och åtminståne få lite d-vitamin (det är väl det man får från solen?). Men ändå, jag hade gärna haft vår, ännu hellre sommar! Speciellt om vi skall flytta nästa helg så får det gärna tina så att folk inte trillar med våra värdefulla prylar! =)


Jag tror dock att jag är lite inne på att ta uppehåll från skolan fakitskt =) Trots att det är hmm 4 månader mindre än det tills jag är färdigutbildad! Hade vart himla kul att jobba nu. Det jag tänker är nog ändå att jag vill ha en liten mentor eller ngt i början. Även om jag både arbetat tidigare och haft praktik nu nyligen, så hade det ändå vart skönt att ha en mer erfaren kollega vid min sida..


Well, nu ska jag fortsätta äta lite. Sen ska jag ha mig en lugn och skön kväll och läsa igenom alla pm. Vi ses love!

Promenad i snöfallet...

Ååååh tog mig en promenad i snöfallet förut, himla skön faktiskt. Precis lagom temperatur, och sakta singlande flingor... underbart! Problemet var bara att halvvägs så fick jag en vass sten under trampdynan.... Hahahaha, och jag kunde inte stanna och ta bort den, så jag fick gå med den rackarns stenen, så nu är jag helt öm under foten och kan inte gå mer. Så kan det gå minsann.. Men men,  det var trevligt ändå.. KASS musik i spellistan dock! Måste göra en ny nu, med lite bättre musik så man blir pigg nog att gå. Herregud jag höll ju på att somna flera gånger... Kan iofs vara brist på energi, kanske, åt inte lunch innan utan efter.... Kanske dumt.

Har dessutom planerat in en resa till Köpenhamn i helgen, kan bli riktigt najs! Ska hämta min sköna böna som kommer hem från Gran Canaria. Lite surprise kanske?! Vi tänkte dra sjukt tidigt på lördagsmorgonen och hänga i K-hamn över dagen, plocka upp Tina på kvällen o köra hem... Kan bli najs!

Nu tänkte jag förbereda mellanmål, det blir nog någon slags smoothie tror jag.. så kommer ju Patrik hem om en timme igen... Love! Älskar dig plutt!

Puss

Seghjärnad is the shit!

Jag läste massa gamla inlägg alldeles nyss, från hösten 06. Jäklar vad annorlunda jag skrev. Mjukare. Men å andra sidan, jag var kanske en annan person då? Yngre. Vildare? Jag vet inte. Jag känner väl själv att jag blivit äldre och tråkigtare, men det är ju sant, jag är äldre! Kan inte alltid vara samma illbatting som jag alltid vart?! eller?

Men seghjärnad var ett riktigt bra ord, det skall jag plocka upp igen!

Tack mig, jag är bra!
Love!

Mi amor

Porque eres tan hermosa y a la vez tan difícil,
Porque la vida pasa y pasa y te quiero a mi vera,
Si me trataste como a un juguete sucio y abandonado,
Si no comprendes que el amar es algo más que besarnos,
Envidio a todo aquel que el amor ha encontrado,
Que lo mío no es ir flor en flor que de eso ya me he cansado,
Sólo quería adornar las noches con tu cara morena,
Y decirte que hay corazones que no huyen de la tormenta.

A veces la miro y lloro y lloro,
Pensando que pudo y no fue al final,
Ver a las nubes tapar las estrellas,
Estrellas que sólo te quieren mirar,
Porque eres la cuna que mece sin nada,
Porque eres la lluvia que no hace mojar,
Sin ti yo veía tardes de historias,
Historias que nunca quise ver acabar,
Tanto la quería, tanto que yo,
Por ella moría, eso bien lo sabe Dios,
Ella es la reina, de mi inspiración,
Por la que yo sufro, la musa de mi amor.

Busco en el recuerdo y no encuentro mi pasado,
La campana y más campanas que mi alma ha escuchado,
Tú sabes bien que a la última frontera te hubiera llevado,
Que los senderos de la vida hay que cogerlos con dos manos.


By: Andy och Lucas, må vara lite editerad!

I guess I´m back!

Shit, det var ett tag sen jag skrev, det märker jag... Fast å andra sidan inte så länge ändå =)

Har lämnat in en formell ansökan om att byta lägenhet nu iallafall, dock inte till den jag skrev om i förra inlägget.. Utan den här är jag faktiskt kär i. Har vart och tittat, och VILL HA DEN! Så, vi får la se om jag har turen med mig eller om jag blivit övergiven.... Jag o honey, har ju snart bott här i ett år iaf, eller faktiskt prick ett år idag! 15 feb 2009.

Så om vi har tur så flyttar vi runt min fölsedag om 2 veckor, eller kanske helgen innan men ändå =) En lägenhet i fölsedagspresent kan man ju ändå tycka är helt okej! Faktiskt så hade det passat mina planer riktigt bra. För om allt går vägen så kommer jag att börja jobba från i sommar. Vi säger från augusti, efter semestern för att vara säker. och då har vi ju defenitivt råd med en lite dyrare lägenhet. Även om jag älskar vår lilla etta, så ja, rent boendemässigt, förhållandemässigt och framtidsmässigt. är nog en större lägenhet mer aktuellt än att bo kvar?!

Det värsta är att jag redan flyttat in i tankarna. jag vet vilken soffa jag vill ha, jag vet hur jag vill möblera, och jag vet att jag kommer bli sjukt besviken om vi inte får lägenheten =( Det är över 2 veckor sen vi lämnade in pappren, mindre än 2 veckor tills vi "önskar" att flytta.... Om jag inte hört  något i slutet på denna veckan så måste jag ju ringa dom, eller?!

Faktiskt så känner jag ett sjukt behov av att prata av mig, men jag vet inte med vem jag skall prata. Jag tror jag har tappat alla... Om vi säger att jag hade en 5-6 st riktigt nära vänner iaf... så är dom tillsammans med alla andra ett steg längre ut på vänskapsskalan... Inte så kul men men. Har lagt ner lite för jag tänkte koncentrera mig på skolan sista terminen. Men det var tydligen en dum plan vänskapsmässigt =)

På tal om dumt, var på bio häromdan. Suck, såg ett gammalt ex där med sin nya tjej, eller jag tror det var han iaf. Såg bara profilen och såg konstant åt andra håll sen! Nice! =) Jag är så dum. Varför ens bryr jag mig?! det var ju 100 år sen, minst! men ändå är det något som gnager på mig. Inte för att jag hade velat ut my love för något i världen. Aldrig! Men det är ändå någonting med de där pojkarna.....

På tal om honey, han har ju tydligen fått för sig att jag ska skämma bort honom. Eller han hade det i lördags i varje fall, så han bad mig köpa allt han såg till honom. WHY?! Han visste inte själv heller, men han fick lite stuff i allafall så sen verkade han nöjd! och det är ju alltid najs med nöjda pojkvänner! no?


För övrigt har jag en sjukt jobbig tid just nu, det är skaffa jobb, en jäkla ångest över om vi får lägenheten eller inte och sedan så är varenda en människa gravid! det är svinjobbigt, varje gång jag pratar med någon gammal kompis eller så; "Föresten vi ska ha barn nu i vår-sommar-höst!" Jaha! Vad kul för er då! "Ska inte du också skaffa dig en liten?" Ehm.... Vad svarar man på det då?
Klart jag vill ha barn, men kanske inte just nu! Jag går i skolan fortfarande, sedan har P ett år kvar. Vi bor i en etta, ingen av oss har fast jobb.... Det låter optimalt eller hur!?! "Men om du blir med barn nu kan vi vara mammalediga tillsammans...." Jaja, det är DÄRFÖR man skaffar barn, nu fattar jag! Man ska ha sällskap på promenaderna! Smart! Tänk att det tog så lång tid för den poletten att trilla ned!


Sedan det här förbaskade exarbetet. Det kommer säkert bli intressant och allt, men jag har sån ångest! och den här slutpraktiken, det absolut värsta är att veta att HON ska bedöma mig, jag har ångest redan nu, och det är inte förrän i mars! Det är också kärlek.  Men faktiskt så tror jag att det går bra, om det hade vart något större problem så måste hon ha talat om det för mig vid det här laget så att jag får en chans att rätta till det. och jag har inte hört ngt åt det hållet! Men man vet aldrig med damer. Funderar på att köra lite på det här med sagor, fokus på barns värld, men jag får inte till det riktigt. Alternativt att klura på lek med barnens namn, klipp och klistra med sina och andras och göra ett stort pussel med alla namnen typ korsord. Ja vi får se.  Har precis skrivit kalrt mitt pm inför den här kursen, eller klart o klart, "provversionen" är klar, men jag väntar till imon med att skicka in den tror jag, så kan jag ändå läsa igenom den lite mer och så innan. Sedan ska vi tydligen ha ett litteraturseminarium på onsdag med, jag orkar inte! Varför är det så mycket?! Bara massa läsa läsa läsa...
Skicka in pm imon kl 24, Littsem på onsdag, presentation av pm på torsdag, en dag ledigt, sen tre veckors praktik, med ett besök av en person som antingen säger; ja du är bra, eller nej du måste hoppa av skolan! Nice! Sedan är det 10 veckor med exjobb, bara skriva skriva skriva. Det låter jäkligt hårt! Jag har inte alltför mycket kött på benen kan jag säga! Det blir till att läsa massor! Och så söka jobb, ej att förglömma!Fortsätter sen ska söka lite jobb, fick panik =)