Många nattgäster blir det...

Skulle vilja påstå att jag gärna får klart den här uppsatsen idag, hade vart gott att baa njuta av ledig tid sen... FAKTISKT!

Pojken är och spelar golf, otippat va? och i soffan ligger systra mi o sover, yes vi tog en fika igår, hon haka på hem o blev kvar. Igår sov ju Cajsa över, vi tog ett par öl spelade lite tjötade, sen kom hon på att klockan var 2 o nästa vagn gick halv 6, så hon sov också över =) undra undra vem som sover över idag?!

Däremot hoppas jag att jag får skriva lite INNAN denna person dyker upp.. Puss

Me+You!

Ville bara säga att jag älskar dig, har inte sagt det idag!

 

Hoppas du redan visste Love!


Sommarprojekt - att göra iordning sovrummet?

Jag satt och funderade lite förut.. Man har ju så himla mycket tid att tänka när man skriver uppsats hela dagarna, däremot så har man inte mycket tid att göra något, inte jag iallafall. Jag sitter bara och tänker och skriver, all day long...

Men nu när jag ändå satt och tänkte igår, gick jag faktiskt och gjorde iordning lite inne på toalette. Satte upp lite hyllor, några krokar, och fixade lite snyggt helt enkelt. Det blev ju bättre än det var innan, och billigare än att renovera skiten?! Plus att det är en hyresrätt, så hur kul hade det blitt att betala för ngt man inte får igen? =) Men men, det blev ganska fint! Satt idag och funderade på hur jag skulle kunna förvandla vårt ganska trista sovrum till något lite roligare.... Måla om? Njae, orka det, målade en vägg lila, så den är fin, de andra vet jag inte om jag orkar bry mig om. Faktiskt. Men ok, P skulle hämta två garderober till från K-red. Alltså försvinner de vita byråerna. Förmodligen upp på vinden?! åtminstone till en början. Ev om man behåller den lilla för strumpor, skärp, vad vet jag? Sedan ska jag ju göra någontind med alla väskor, jag har alltså rätt många! Dock så används ju inte alla, så någon eller några skulle ju kunna skänkas bort till behövande! Men ett par krokar för väskor hade inte vart fel. Kanske ett skynke eller gardin eller ngt framför så att det inte ser så himla rörigt ut.

Men vi får väl se hur det blir, om det finns tid över i sommar så kan det ju bli ett litet projekt att syselsätta mig med! =)

Jag blir döv av att cykla!

Jag är så slut, cyklade till skolan, via korsvägen visserligen! Men ändå.. Jäklar du det var nog motvind åt vilket håll jag än cyklade! på Södra vägen blåste det dock från en vägg så jag var på väg ut i gatan.... Sedan blev jag döv! Tur att jag hade ca 20 minuter på mig att återfå hörseln innan handledningen du...=)

Oh holy cow, funderar dock på att sätta mig och leta upp 1ahandsreferenser på allt.. Suck så jäkla segt bara. Jag orkar nämligen inte! tur att jag ändå var LITE duktig förut och skrev upp sida på alla citat jag har tatt med, lättare att gå tillbaka då också.

Nej nu ska jag ta mig en tupplur innan jag sätter mig och skriver... Bläsh.... Målet är att vara klar denna vecka, så man kan ta det lite lugnare sen!

Ill be back!

Tankar

Jag tycker det är lite intressant, här istter jag och har världens panik över den text jag har till mitt exjobb, medan min handledare verkar tycka att den är topnotch redan i dagsläget. Allt jag gör verkar vara bra?! Varför pushar hon mig inte mer? Eller jag menar, okej att jag ska vara självgående, klart! Men jag vill väl ändå ha någon slags respons, lite att utveckla vidare? Jag vill ju bli bättre, inte nöja mig med att vara halvbra?

Sedan funderar jag på det här med jobb också.. Hur desperat kan man bli? Var går gränsen för vilket jobb man ska ta? Jag vill inte jobba i varken askim, bergsjön, biskopsgården eller frölunda, så varför känner jag mig så kräsen när jag bara söker de jobb jag tycker att jag vill jobba på!? Varför söka jobb man inte vill ha egentligen? Sounds stupid!

Nej får la skriva lite då, ska ju ha handledning snart.... Men frågan lyder, får jag det?!

Varför sån stress att bli vuxen?

Yo,
det är lördag idag, visste du det? Det är inte alla som känner till det faktiskt, men den sjätte dagen i veckan brukar kallas lördag, och den ska tydligen vara en ledig dag för många också.... Riktigt intressant det där... Men men det var väl inte DET vi skulle tala om idag heller.. Nonono... idag är en sådan där lördag då jag skall gå till kyrkan! Ja du såg rätt, jag är rätt chockad själv! Faktiskt! Men klockan 12 idag skall jag befinna mig i, eh, ja en kyrka i allafall. För min älskade gulleplutt Jasmine har tydligen växt upp och blitt en stor tjej!

Dont ask me when that happened!

Att hennes kille går i gymnasiet ska vi inte ens beröra, bara rysa lite åt... Fasligt otäckt såna där gymnasister alltså! Men men, kyrka, idag, klockan 12! Skall sitta på konfirmation, och lyssna på ett skådespel? Jasmine skulle tydligen vara Jesus också, fast hon skulle inte bära och spikas fast på korset, bara sitta på det.. Jag vet inte så mycket om bibeln kanske, men jag hade för mig att killen dog! Men men...

Vet du vad min vilda lördagskväll sedan innehåller? jo det skall jag tala om för dig, familjemiddag, och massa prat... Sedan blir det nog faktiskt hem och se på film.... ooooof, I know. Du tänker; HardCore! Jag tänker; Gammal! ja lite åldersnoja har jag. Inte egentligen, men i jämförelsen med andra. T.ex. såna som inte har pluggat vidare efter gymnasiet. Vad gör dom? Jo antingen är dom singlar och ute o partajar arslet av sig, eller så sitter de hemma med sina bebisar. Jag vet inte om nåt av det lockar särskilt mycket dock. Fine, jag behöver väl kanske inte ragga direkt. Men ändå, betyder det att man måste skaffa barn direkt? På tal om det, en kompis som dejtade en tjej var tillsammans ca 10 dagar, knappt, innan de fick veta att de var med barn. Det var ett par år sen, nu villa volvo vovve och barn nr 2 på g. Ibland går det fort, okej det är ett radhus! Men vafan!

Sedan min mobbro, han var inte tillsammans med sin tjej än när jag blev tillsammans med P. Men likt förbannat ska han gifta sig i sommar, har en knodd på inte vet jag hur gammal, ett halvår?! Det är lite som att folk är så jäkla måna om att vara unga tills de plötsligt fattar att dom är gamla och då ska dom ha allt på en gång! Visserligen är jag förlovad, men det har jag ju vart ett tag, och kommer vara åtminstone 1-2 år till. Vi tänkte att det är ju bra om båda gått ur skolan och har jobb, t.ex. innan man börjar beta av kostnaden för den dyraste festen i våra liv? No!?


På tal om det, vi har ändå ganska mycket klart för oss, INGEN kyrka t.ex. why? Jo för ingen av oss är med i kyrkan till att börja med, inte heller konfirmerade, alltså inte så värst troende. Därför kör vi borgeligt. Why? Jo för att då kan man ha festen på samma ställe som vigseln är. Alltså slipper man det där trista momentet när alla ska ta sig från kyrkan (som alltid ligger görlångt bort från festen!) till festen, och sedan vänta på brudparet.... BÖK! Orka sånt.... Nej, vi kör på samma ställe! För min del gärna utomhus till en början, sen kan folket få göra lite övningar o lära känna varann, o sen kan middagen börja =)

Nu är jag faktiskt lite trött på det här, så nu ska jag gå och sminka mig och fixa håret. Hoppas jag blir söt idag! Min kära sambo är ju ute och gör det han älskar mest. SPELAR GOLF! Sicket kött, men men, han dyker la upp sen framåt kvällen.... Kan man ju hoppas! Kram på dig!


En övergiven baby...

Jag drömde en dröm igår.. Först så var det en lite knepig geografisk layout, men hey, det är la så drömmar funkar uppenbarligen?! Men men, i vilket fall så åkte jag från Korsvägen mot Torp, ändhållplatsen! men någonstans runt gamla Tv-huset blev istället språvagnen ett tåg, som gjorde att jag åkte för långt. För tåget stannade inte förrän vi var i Stenkullen. Don´t ask?! I vilket fall, där satt jag och pratade med ngn typ på tåget för han skulle ju inte heller till Stenkullen så vi funderade på om vi skulle hoppa av och ta första bästa tåg/spårvagn åt andra hållet. Sagt och gjort, vi gick av och ställde oss på andra sidan.... Tåget kom nästa genast, du anar ju vilken tur vi hade =)

Så går vi på och sätter oss, då kommer det en kille med en sån där sulky - fast för dockor! Och där har han en liten liten bebis... bebin har inga strumpor och inga skor, och bara en hopvikt filt över magen. Så jag känner på bebisens fötter och dom är helt iskalla! Så jag frågar killen om jag får ta upp bebisen, för jag tänkte svepa in "henne" i filten... Och det får jag, så när jag lyfter upp och sveper in henne frågar jag killen igen om någonting. Men då är han inte kvar!?

Så jag frågar istället de andra på tåget, vart han tog vägen? Och de sa att så fort jag lyft upp bebin så hade han sprungit av tåget! Sagt och gjort, vad fan händer nu då? Så jag fick ju ringa polisen och säga som det var... "Hej jag har en bebis vars "förälder" har sprungit ifrån. Vad ska jag göra!?"

Men i slutändan visade det sig att jag fick ta hand om bebisen i väntan på utredning och leta upp föräldrarna osv osv... Så jag får ju ringa min söta P så han tar vägen förbi en affär och köper lite baby-stuff, sånt man behöver. Sen ringer jag mamma, då vaknar jag!

Obehagligt äkta dröm... Nu hände det väl visserligen inte på riktigt, men det är väl åtminstone en av de mer realistiska drömmarna jag haft!


Just det, flickan hette Molly!

The plan for today is fuzzy!

Då ska vi alltså in idag och diskutera varandras resultat. Jag är faktiskt inte klar! Det känns väl sådär, men å andra sidan, av de 4 intervjuer jag gjort så har jag fått fram 7 åsikter, så det är väl ändå en okej slutsats. Sedan har jag inte helt skrivit klart de åsikter som till stor del INTE stämmer överens med mina egna åsikter. För det är så sjukt svårt att förhålla mig neutral till det! Faktiskt. Redan under intervjuerna var det svårt att inte försöka påverka den jag intervjuade till.... inte vet jag till, men följdfrågorna blev lite mer utvecklade än där vi hade samma åsikter. Vilket kanske är normalt iofs. Men ändå, jag delar ju inte samma åsikt, därför krävs det kanske mer utvecklade svar, för att jag också skall kunna ge en rättvis bild av vad som sas? Eller åtminstone försöka ge en rättvis bild. PHEW!

Gjorde lasagne igår föresten, lagom slafsig blev den... Tänkte köra på att försöka göra den lite lösare, mer såsig, liksom, men det gick åt skogen! Eller såsig blev den! Men tjenare, vi tog och åt en tredjedel igår, sedan smälte resten ihop så det syns inte att vi tatt något alls =) Sick! Nu har den stått i kylen inatt så nu är den la lite fastare, men men men.... GOD var den iaf =)

Mitt mål för idag, tror jag skall bli att först gå till biblioteket(glöm ej kortet) och låna en intervjustudie av staffan larsson, sedan till skatteverket och säga hej, sen kanske promenera hem? eller om jag tar mig förbi "apoteket" och köper lite piller typ ipren osv.. Hmm, ja det får nog bli mina ärenden idag. Sen avsluta resultatdelen, så långt det är möjligt och börja sammanställa diskussionen. Blir änna mycket skriva nu!

Ikväll skall vi iallafall ge oss på att äta VIT fisk med ett örttäcke, kan bli intressant för Patrik den söte gillar tydligen inte vit fisk. Så i värsta fall får vi la ta lax. Fast då kan det iofs vara onödigt att lägga något på, för lax är ju gott som det är?! ja nej, pojken får helt enkelt pröva =) Är det inte gott, äter vi det inte igen..... Eller? =)


Mer än halvvägs!

Sitter här med examensarbetet, riktigt roligt faktiskt, men sjukt svårt att motivera mig emellanåt. Det suger ju lite om jag skall vara ärlig. Måttstocken är sisådär en 100 000 tecken om jag minns rätt det är väl mellan 30-36 sidor ungefär, är uppe i ca 64 000 så de tär ju ändå på god väg. Men samtidigt, jag vet inte, jag tror jag skulle kunna skriva bra mycket mer än 100 000, det är inte så himla mycket ändå. Avhandlingar är på hyfsat många fler.

Men men, jag tycker det är skönare att skriva examensarbete än någon hemtenta för det här handlar ju faktiskt om vad jag är intresserad av! Att det sedan finns en himla massa forskning, eller ja finns forskning sedan tidigare, gör ju också att jag kan få tillfälle att förhoppningsvis bygga vidare på den, eller åtminståne bekräfta den.
Min handledare sa på vårt första möte, "tänk bara på att inte uppfinna hjulet igen, hitta hellre en forskare som delar dina åsikter och bygg vidare på vad dom säger!" Okej...? Sedan när jag började se mig om efter litteratur så insåg jag vad hon menade.... Hon har ju "bara" gjort ett antal undersökningar av nästan exakt samma karaktär som jag tänkt göra. Så det var väl iofs roligt att hon lite ville ha feedback på sitt eget.. Eller hur jag nu ska uttrycka det. Men åtminstone inte skriva samma avhandlning som henne!

Tycker det är en riktigt skön människa. Skulle dock vilja ha lite mer struktur ibland. Nån push om man säger så. Jag kan inte allt! Men å andra sidan, genom att läsa hennes avhandlning så får jag ju en massa litteraturtips, helt gratis =)


Fast nu blir det fortsätta igen. Skriva klart resultatdelen, åtminstone för idag. Och sedan starta på diskussionen och skriva samman de delar jag börjat på. Vilket "bara" är en sådär 20 st olika... Japp!

Lycka till! =) Kram babe