Skrabbelucker
Skrabbelucker
Många av er undrar nog vad Skrabbelucker är för något.
Det är helt enkelt en god efterrätt man slänger ihop lätt på en 10-15 min.
Man behöver
- 1 ägg
- 1 dl socker
- 3 dl vetemjöl
- 1/2 tsk bakpulver
- 1/2dl mjölk
Först smälter man lite smör eller margarin i en stekpanna på 4:an eller 5:an, men det beror på vad man har för spis och effekt.
Man vispar upp ägg & socker, rör sedan ner vetemjölet och bakpulvret som siktas tillsammans i, och tills sist röres mjölken ner. Det röres tills man får en fin smet.
Sedan tar man en matsked smet och lägger i stekpannan och vänder skrabbelucken när den har fått färg, men man ska försöka få den lite geggig i mitten för då blir den godast.
Smaklig måltid!
Lycka till!
Kommentarer
Trackback