Bull och kakkalas varje lönesöndag!!!
Håller på o bakar bullar...
Bullkalas, o kakkalas... ja är det inte en en underbar dag för det?
Ska även starta en tradition, varje lönesöndag är det kakkalas!
Det är bara att komma, baka en massa kakor o ta med bara =)
Pöss
Ingredienser ca 40 st.:
Så här gör du:
Smula ner jästen i en degbunke. Smält matfettet och tillsätt mjölken. Låt den bli fingervarm, cirka 37 grader. Häll lite av degspadet över jästen och lös den,
tillsätt resterande degspad. Tillsätt salt, socker, kardemumma, ägg och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig, cirka 8 minuter för hand. Strö över lite mjöl och låt den jäsa övertäckt på dragfri plats i 35-40 minuter. Rör samman alla ingredienserna till fyllningen. Knåda degen på mjölat bakbord. Dela den i två bitar. Kavla ut varje degbit till en platta, cirka 20x40 cm. Bred över fyllningen. Rulla samman plattorna från långsidan, som en rulltårta. Skär rullarna i 2 cm tjocka bitar och lägg dem med snittytan upp i pappersformar.
Låt bullarna jäsa cirka 20 minuter under handduk. Sätt ugnen på 250 grader.
Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö över lite socker, pärlsocker eller hackad mandel om du vill. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter.
Kommentar:
Nybakade smörbullar, ljumma med ett glas kall mjölk, frestar våra smaklökar. Och alla vet vi att doften av nybakathemtrivsel!
skapar
Bullkalas, o kakkalas... ja är det inte en en underbar dag för det?
Ska även starta en tradition, varje lönesöndag är det kakkalas!
Det är bara att komma, baka en massa kakor o ta med bara =)
Pöss
Ingredienser ca 40 st.:
Så här gör du:
Smula ner jästen i en degbunke. Smält matfettet och tillsätt mjölken. Låt den bli fingervarm, cirka 37 grader. Häll lite av degspadet över jästen och lös den,
tillsätt resterande degspad. Tillsätt salt, socker, kardemumma, ägg och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig, cirka 8 minuter för hand. Strö över lite mjöl och låt den jäsa övertäckt på dragfri plats i 35-40 minuter. Rör samman alla ingredienserna till fyllningen. Knåda degen på mjölat bakbord. Dela den i två bitar. Kavla ut varje degbit till en platta, cirka 20x40 cm. Bred över fyllningen. Rulla samman plattorna från långsidan, som en rulltårta. Skär rullarna i 2 cm tjocka bitar och lägg dem med snittytan upp i pappersformar.
Låt bullarna jäsa cirka 20 minuter under handduk. Sätt ugnen på 250 grader.
Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö över lite socker, pärlsocker eller hackad mandel om du vill. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter.
Kommentar:
Nybakade smörbullar, ljumma med ett glas kall mjölk, frestar våra smaklökar. Och alla vet vi att doften av nybakathemtrivsel!
skapar
För övrigt har jag toksnott receptet från Icakuriren,
för jag hittade inte mitt..
Men så blev bullarna lite miffo också!
för jag hittade inte mitt..
Men så blev bullarna lite miffo också!
Kommentarer
Postat av: Josefin
Åh, trevligt! Då kommer jag imorgon då =)
Puss & kram
Postat av: Anna!
Klart du är välkommen =)
Du läste reglerna bara va?? =P
Trackback