Godaste brödet någonsin!!!

Basilikabröd

Ingredienser:  
50 g jäst
25 gram smör
5 dl ljummet vatten
2 tsk salt
1.4 liter mjöl

Smula ner jästen i en skål, häll över vattnet och rör om tills jästen lösts sig.
Klicka i smöret och tillsätt salt.
Blanda i mjölet och arbeta den tills den känns bra.
Låt jäsa under en bakduk, ca 30 min till dubbel storlek.
Knåda degen och dela den i två delar och forma till längder.
Lägg dem på bakplåtspapper o låt jäsa 30 min till.

Sätt ugnen på 200 grader.

Pensla med vatten och grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min.


Under tiden som brödet gräddas, finhackar du en vitlök och ca 15 färska basilikablad noggrannt.
Lägg detta i en liten skål, och häll på så mycket olivolja att det täcker "mashet"...
Blanda ner ca 1 tsk salt.

När du sedan tar ur bröden, lägg dem då genast på ett galler och pensla på blandningen.
Det ska fastna blad och vitlök på brödet.
Låt "torka".
Detta är alltså hur gott som helst.
Middagsbröd, anything u want.
Kanske inte frukostbröd om du inte är van att äta vitlök till frukost i vanliga fall =P

Pöss

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback