För J



Jag skulle göra så att det vita vart genomskinligt, men jag har inte hunnit så långt att jag lurat ut hur man gör det ännu =)
Don't hate on me =)

Kommentarer
Postat av: J

Jo, det där ser bättre ut - nu skriker den inte lika mycket Photoshop ;P



Hm.. genomskinlig säger du.. Det är inte så svårt, men det blir däremot inte helt enkelt i webb-sammanhang (alltså för bilder som ska finnas på hemsidor).



För att en bild ska kunna vara genomskinlig på webben måste den vara i antingen PNG eller i GIF format. Dock stödjer inte Internet Explorer 6 (och tidigare) genomskinlighet för PNG, bara GIF - och problemet med GIF är att det formatet inte alls har stöd för lika många färgnyanser som JPG (JPEG) och PNG har.. Inte helt lätt alla gånger.



En sak kan vara att göra den genomskinlig på lådsas; dvs -- du gör så att bakgrunden har samma färg som bakgrunden här på bloggen har. Om du verkligen vill göra den genomskinlig tar du helt enkelt bara bort bakgrundslagret, och sparar sedan filen som "vad-du-vill.png" eller "vad-du-vill.gif"...



Förövrigt känner jag mig väldigt hedrad att jag fick ett helt blogginlägg tillägnat mig själv -- nu kan jag vila i frid, mitt livsmål är uppnått ;-)

2008-08-14 @ 20:33:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback