Ostfrallor
Ca 30 st
75 g margarin
5 dl mjölk eller vatten
1 tsk salt
2 tsk socker
2 tsk bakpulver
Ca 13 dl mjöl
Pensling:
Uppvispat ägg + lite vatten
Massor av riven ost
Jättegoda frallor med massor av ost.Baka gärna dubbel sats.
Ingredienser
50 g jäst75 g margarin
5 dl mjölk eller vatten
1 tsk salt
2 tsk socker
2 tsk bakpulver
Ca 13 dl mjöl
Pensling:
Uppvispat ägg + lite vatten
Massor av riven ost
Gör så här
Smält margarinet,häll i mjölk el vatten.Värm till 37 grader.
Smula jästen i en bunke och tillsätt salt och socker.
Rör ut jästen med lite av degspadet,häll på resten och tillsätt mjölet.
OBS:Blanda i bakpulvret i mjölet.
Arbeta ihop en deg.
Låt jäsa ca 20 minuter.
Baka ut ca 30-35 runda bullar,platta till dem så blir de inte så höga ( lättare att strö på ost)
Lägg frallorna på bakpappersklädda plåtar.
Pensla på med ägg och strö på osten,ju mer desto godare.
Låt dem sen jäsa i ca 40-60 minuter.
Grädda i 250 grader i ca 6-8 minuter(ej för mycket färg)
Pensla gärna undersidan med kallt vatten efter gräddningen.
Smula jästen i en bunke och tillsätt salt och socker.
Rör ut jästen med lite av degspadet,häll på resten och tillsätt mjölet.
OBS:Blanda i bakpulvret i mjölet.
Arbeta ihop en deg.
Låt jäsa ca 20 minuter.
Baka ut ca 30-35 runda bullar,platta till dem så blir de inte så höga ( lättare att strö på ost)
Lägg frallorna på bakpappersklädda plåtar.
Pensla på med ägg och strö på osten,ju mer desto godare.
Låt dem sen jäsa i ca 40-60 minuter.
Grädda i 250 grader i ca 6-8 minuter(ej för mycket färg)
Pensla gärna undersidan med kallt vatten efter gräddningen.
Kommentarer
Trackback